Nee, verstoppingen komen nauwelijks voor. De drainagebuizen zitten tussen de sleufsilowanden en het landbouwplastic, dus het kuilvoer kan niet in de buizen komen.

Aan de onderkant van de geweven doeken zit een zoom. Hierin zitten de drainagebuizen die het regenwater naar de voorkant van de sleufsilo afvoeren. Doordat het ruwvoer rond is ingekuild, loopt het water via de zijkanten naar beneden, richting de buizen. Er blijft dus ook geen water meer op uw kuil liggen. Bekijk hier de video waarin de werking van de buizen wordt uitgelegd.

Het afdeksysteem bestaat uit onderdelen die op verschillende plekken worden gemaakt, voornamelijk in Nederland en België. De doeken worden in de werkplaats van Silage Safe op maat gemaakt. Hier worden de bestellingen ook ingepakt en verzonden naar de klant. Afhankelijk van uw voorkeur kunt uw afdeksysteem in een doos of een opbergrek ontvangen.

Ja, Silage Safe is bestand tegen diverse weersomstandigheden. De verschillende onderdelen van het afdeksysteem zijn allemaal afzonderlijk gekeurd op kwaliteit en levensduur. Onze doeken zijn UV-bestendig en zijn bestand tegen een hoge trekspanning. De drainagebuizen zorgen voor een goede afwatering tijdens hevige regenbuien. Ook de wintermaanden zijn geen probleem; met vorst kunt u zonder problemen de gespen los krijgen en is uitkuilen een simpele klus.

De geweven doeken hebben een strenge kwaliteitscontrole ondergaan. Bij diverse tests waarbij er veel spanning op de doeken kwam, hebben we in samenwerking met onze weverij uiteindelijk de beste kwaliteit bereikt. Zelfs wanneer u per ongeluk met uw kuilhapper of -snijder in het doek komt, blijft het doek onbeschadigd.

Ja, landbouwplastic is nodig om uw kuil te beschermen tegen water. Naar wens kunt u eerst (doorzichtig) landbouwfolie over uw kuil leggen, vervolgens komt het landbouwplastic en u maakt de kuil dicht met de Silage Safe doeken. Hoe dit werkt? Bekijk het hier.

Nee, de sleufsilowanden zijn noodzakelijk voor gebruik van Silage Safe. Dit komt door het principe: de geweven doeken zitten tussen het ruwvoer en de silowanden, waardoor het ruwvoer 100% luchtdicht afgesloten wordt. Door de drainagebuizen in de onderste zomen en de druk van het ruwvoer tegen de wanden, komen de doeken klem te liggen en kunt u met veel spanning de doeken naar elkaar toe trekken.

Het afdeksysteem is geschikt voor alle soorten kuil: graskuil, mais, bierbostel, aardappelvezels, perspulp, etc. Het is belangrijk dat de kuil rond wordt aangereden. Bij voersoorten als bierbostel is aanrijden niet mogelijk, maar dit kunt u oplossen door het gelijkmatig te verdelen met een hark. Als de ronding van uw kuil goed is, kunt u het goed luchtdicht afdekken met Silage Safe.

De levertijd binnen Nederland is 3 dagen* en in België is dat 4 dagen*. In andere landen kan de levertijd verschillen. Neem daarvoor contact met ons op of met uw dealer.

* Houd in de weken voor de eerste snede en maisoogst rekening met een iets langere levertijd: 7 dagen.

We zijn eerlijk: de eerste keer afdekken kost even wat tijd. Dit zit hem vooral in de voorbereiding; het klaarleggen van de onderdelen voorafgaand aan het inkuilen zelf. Maar wanneer u eenmaal heeft ingekuild, gaat het afdekken vrij snel. U hoeft alleen de doeken over de kuil te leggen en alles aan te spannen. Afhankelijk van uw silogrootte duurt dit gemiddeld een half uur. De grootste tijdwinst komt om de hoek kijken wanneer u gebruik maakt van lasagnekuilen. Het openen en sluiten van Silage Safe is erg eenvoudig en bespaart wel degelijk tijd. Binnen een half uur heeft u uw kuil weer afgedekt. Dit geldt ook voor het uitkuilen; simpelweg de gesp losmaken en terug over de wand leggen.