• [email protected]
  • Tel +31 (0)514 745050
Silage Safe
  • voordelen
  • werking
  • faq
  • referenties
  • bereken prijs
  • Laatste nieuws
  • Contact
  • Menu Menu

Your benefits

More Milk

Optimal milk production starts with optimal roughage. With Silage Safe you can cover your roughages airtight and doesn’t give moisture a chance to create losses.

Less labor

Because of the clever tensioning system the use of car tires and sandbags is unnecessary. With Silage Safe you can cover your roughage with as less as two people.

No Moisture Losses

Silage Safe comes with a built-in drainage system. This automatically carries the rainwater to the front and back of the silage heap.

Easy Silage Layers

By spreading different silage cuts in different silos, you can feed the same ration all year round. This prevents a dip in milk production when rations are changed. With Silage Safe you can open and close the roughage quickly and easily.

Save On Concentrates

Door het ruwvoer optimaal te conserveren blijft de kwaliteit behouden. Hierdoor hoeft er minder krachtvoer ter compensatie te worden aangekocht.

More Milk

Optimal milk production starts with optimal roughage. With Silage Safe you can cover your roughages airtight and doesn’t give moisture a chance to create losses.

Less Labor

Because of the clever tensioning system the use of car tires and sandbags is unnecessary. With Silage Safe you can cover your roughage with as less as two people.

No Moisture Losses

Silage Safe comes with a built-in drainage system. This automatically carries the rainwater to the front and back of the silage heap.

Easy Silage Layers

By spreading different silage cuts in different silos, you can feed the same ration all year round. This prevents a dip in milk production when rations are changed. With Silage Safe you can open and close the roughage quickly and easily.

Save On Concentrates

By optimally persevering the roughage, the quality is preserved. Which results in, less concentrates need to be purchased to compensate.

How Silage Safe Works

In five simple steps

Prepare the Silage Safe cloths

Prepare the agricultural plastic

After ensiling, pull the agricultural plastic and the Silage Safe cloths over the silage.

Pull the clamping strap through the towing eye

Tighten by means of the supplied tensioner

Or watch this video

Frequently asked questions

a

Hoe snel kun je afdekken met Silage Safe?

We zijn eerlijk: de eerste keer afdekken kost even wat tijd. Dit zit hem vooral in de voorbereiding; het klaarleggen van de onderdelen voorafgaand aan het inkuilen zelf. Maar wanneer u eenmaal heeft ingekuild, gaat het afdekken vrij snel. U hoeft alleen de doeken over de kuil te leggen en alles aan te spannen. Afhankelijk van uw silogrootte duurt dit gemiddeld een half uur. De grootste tijdwinst komt om de hoek kijken wanneer u gebruik maakt van lasagnekuilen. Het openen en sluiten van Silage Safe is erg eenvoudig en bespaart wel degelijk tijd. Binnen een half uur heeft u uw kuil weer afgedekt. Dit geldt ook voor het uitkuilen; simpelweg de gesp losmaken en terug over de wand leggen.

a

Hoe sterk zijn de doeken?

De geweven doeken hebben een strenge kwaliteitscontrole ondergaan. Bij diverse tests waarbij er veel spanning op de doeken kwam, hebben we in samenwerking met onze weverij uiteindelijk de beste kwaliteit bereikt. Zelfs wanneer u per ongeluk met uw kuilhapper of -snijder in het doek komt, blijft het doek onbeschadigd.

a

Hoe werkt de afwatering?

Aan de onderkant van de geweven doeken zit een zoom. Hierin zitten de drainagebuizen die het regenwater naar de voorkant van de sleufsilo afvoeren. Doordat het ruwvoer rond is ingekuild, loopt het water via de zijkanten naar beneden, richting de buizen. Er blijft dus ook geen water meer op uw kuil liggen. Bekijk hier de video waarin de werking van de buizen wordt uitgelegd.

a

Hoe wordt het afdeksysteem gemaakt?

Het afdeksysteem bestaat uit onderdelen die op verschillende plekken worden gemaakt, voornamelijk in Nederland en België. De doeken worden in de werkplaats van Silage Safe op maat gemaakt. Hier worden de bestellingen ook ingepakt en verzonden naar de klant. Afhankelijk van uw voorkeur kunt uw afdeksysteem in een doos of een opbergrek ontvangen.

a

Is het afdeksysteem weersbestendig?

Ja, Silage Safe is bestand tegen diverse weersomstandigheden. De verschillende onderdelen van het afdeksysteem zijn allemaal afzonderlijk gekeurd op kwaliteit en levensduur. Onze doeken zijn UV-bestendig en zijn bestand tegen een hoge trekspanning. De drainagebuizen zorgen voor een goede afwatering tijdens hevige regenbuien. Ook de wintermaanden zijn geen probleem; met vorst kunt u zonder problemen de gespen los krijgen en is uitkuilen een simpele klus.

a

Is landbouwplastic nog nodig?

Ja, landbouwplastic is nodig om uw kuil te beschermen tegen water. Naar wens kunt u eerst (doorzichtig) landbouwfolie over uw kuil leggen, vervolgens komt het landbouwplastic en u maakt de kuil dicht met de Silage Safe doeken. Hoe dit werkt? Bekijk het hier.

a

Kun je Silage Safe ook gebruiken zonder sleufsilo?

Nee, de sleufsilowanden zijn noodzakelijk voor gebruik van Silage Safe. Dit komt door het principe: de geweven doeken zitten tussen het ruwvoer en de silowanden, waardoor het ruwvoer 100% luchtdicht afgesloten wordt. Door de drainagebuizen in de onderste zomen en de druk van het ruwvoer tegen de wanden, komen de doeken klem te liggen en kunt u met veel spanning de doeken naar elkaar toe trekken.

a

Raken de drainagebuizen niet verstopt met voer?

Nee, verstoppingen komen nauwelijks voor. De drainagebuizen zitten tussen de sleufsilowanden en het landbouwplastic, dus het kuilvoer kan niet in de buizen komen.

a

Wat is de levertijd?

De levertijd binnen Nederland is 3 dagen* en in België is dat 4 dagen*. In andere landen kan de levertijd verschillen. Neem daarvoor contact met ons op of met uw dealer.

* Houd in de weken voor de eerste snede en maisoogst rekening met een iets langere levertijd: 7 dagen.

a

Welke kuilsoorten kun je afdekken met Silage Safe?

Het afdeksysteem is geschikt voor alle soorten kuil: graskuil, mais, bierbostel, aardappelvezels, perspulp, etc. Het is belangrijk dat de kuil rond wordt aangereden. Bij voersoorten als bierbostel is aanrijden niet mogelijk, maar dit kunt u oplossen door het gelijkmatig te verdelen met een hark. Als de ronding van uw kuil goed is, kunt u het goed luchtdicht afdekken met Silage Safe.

Stories from the field

Schep Lemmer

Fuite Genemuiden

Kester Oldetrijne

Hornstra Ter Idzard

Bouwman Den Andel

Enthousiast over Silage Safe? We komen graag bij je langs!

What does Silage Safe cost?

Mijn silo is meters long, meter wide and meters height

Mijn silo is
meters long,
meters wide and
meter height

The Silage Safe dealer around the corner

  • In contact komen met een dealer bij jou in de buurt? Laat je gegevens achter en we regelen het voor je!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Are you already following us?

𝗭𝗜𝗘 𝗝𝗜𝗝 𝗛𝗘𝗧 𝗩𝗘𝗥𝗦𝗖𝗛𝗜𝗟? 🌱🌽

Als je mocht kiezen.., Zou je dan kiezen voor een kuilopslag met modder, ongedierte en onkruid eroverheen? 🙄

Of zou je kiezen voor een nette silo, waarbij het Silage Safe systeem het netjes heeft afgedekt inclusief een drainage systeem waardoor de kwaliteit optimaal behouden blijft? 

Wij wisten het wel! 😏

Bestel je jou Silage Safe systeem en houdt het modder en onkruid lekker op een plek waar het thuis hoort! 

📲www.silagesafe.nl | ☎+31 (0)514745050
𝗪𝗶𝗷 𝘄𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻 𝗳𝗮𝗺 𝗪𝗶𝗷 𝘄𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲 𝗩𝗲𝗿𝗵𝗼𝗲𝗳 𝘂𝗶𝘁 𝗦𝗺𝗶𝗹𝗱𝗲 𝗳𝗲𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗦𝗶𝗹𝗮𝗴𝗲 𝗦𝗮𝗳𝗲 𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗲𝗺! 😀

In het begin was het even aftasten van hoe en wat, maar toen de eerste stoffen strook erin zat hadden ze de smaak te pakken. Met vier sterke mannen, zat het Silage Safe systeem er in een mum van tijd helemaal in. 💪

Even het plastic erover, doekjes uitvouwen, die riemen door de gespen en aanspannen maar. Makkelijker hadden we het niet voor de familie Verhoef kunnen maken. 

Zo krijgt de ingekuilde silo optimale druk, zijn de zijkanten goed afgedekt en ziet het er een stuk netter uit in plaats van er zand en autobanden er overheen te slingeren. 🌱🌽

👉 Wil jij ook zo’n super simpel en extreem effectief afdeksysteem? Bel dan gelijk naar: 📲+31 (0)514745050.

#farm #farmers #farmerlife #silage #silagesafe #cornseason #maizeseason #cornseason2022 #cornstyle #tractorlife #tractorlove #case #claas #deutzfahr #fordtractor #newholland #cornseeds #fendtpower #grassseed #grassseeding #silagecorn #grassseason #cornseed #harvest #harvest22 #cornharvest #harvestfarm #grassseedingtime
𝗗𝗮𝗮𝗿 𝘀𝘁𝗮 𝗷𝗲 𝗱𝗮𝗻… 🙄

Het gras zit in de kuil en je hebt het netjes afgedekt. Een week later zie je dat de bult aardig is geslonken en het tijd wordt om hem aan te spannen! 🌱🌽

Gelukkig gebruik jij Silage Safe, want dan is het aanspannen een fluitje van een cent. Jij weet dat als je constante spanning op de kuil blijft houden je het conserveringsproces optimaliseert en het melkvee het perfecte ruwvoer kan blijven voeren!

Wat? Gebruik jij nog geen Silage Safe? 😮

Wees geen dief van je eigen portemonnee en ga voor het enige afdeksysteem dat ruwvoerverliezen minimaliseert en dat allemaal binnen een handomdraai!

👉 Ga snel naar 📲www.silagesafe.nl (LINK IN BIO) en bestel!
𝗩𝗼𝗼𝗿𝗸𝗼𝗺 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝘇 𝗩𝗼𝗼𝗿𝗸𝗼𝗺 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝘇𝗼𝗺𝗲𝗿 𝘀𝗹𝗶𝗷𝘁𝗮𝗴𝗲 𝗮𝗮𝗻 𝗷𝗲 𝗿𝘂𝗴𝗴𝗲𝗻𝘄𝗲𝗿𝘃𝗲𝗹𝘀 𝗲𝗻 𝗱𝗲𝗸 𝗷𝗲 𝗿𝘂𝘄𝘃𝗼𝗲𝗿 𝗮𝗳 𝗺𝗲𝘁 𝗦𝗶𝗹𝗮𝗴𝗲 𝗦𝗮𝗳𝗲! 😏

Je zult vrijwel geen fysieke inspanningen hoeven te leveren, wanneer je gaat afdekken met het innovatieve en eenvoudige bevestigingssysteem. 🌱🌽

Dit afdek systeem wat de naam Silage Safe heeft zorgt voor een optimale druk op je gehele kuil en is ook nog helemaal waterdicht! 😍

👉 Kijk voor meer informatie op: 📲www.silagesafe.nl (LINK IN BIO)

#farm #farmers #farmerlife #silage #silagesafe #cornseason #maizeseason #cornseason2022 #cornstyle #tractorlife #tractorlove #case #claas #deutzfahr #fordtractor #newholland #cornseeds #fendtpower #grassseed #grassseeding #silagecorn #grassseason #cornseed #harvest #harvest22 #cornharvest #harvestfarm #grassseedingtime
Meer laden… Volg ons op Instagram

Je bent er bijna!

Melkveehouder Bouwman uit Den Andel had als één van de eersten het Silage Safe afdeksysteem. Hij gebruikt het al meerdere seizoenen en is nog steeds erg tevreden. “Het afdekken is echt aangenaam geworden. Je moet even de tijd nemen om alles goed voor te bereiden, maar als alles eenmaal klaar ligt en het ruwvoer is ingekuild, gaat het dichtmaken erg eenvoudig en licht”.

Bouwman heeft geregeld geïnteresseerden op zijn erf gehad die even bij het systeem willen kijken. “Mensen zijn enthousiast als ze het met eigen ogen zien. Als je het zo ziet liggen, zie je ook dat het ruwvoer strak afgedekt is; vooral bij de randen. De eenvoud van het systeem spreekt de meeste veehouders aan.”

Wist je dat…

  • Silage Safe in 15 verschillende landen verkocht word?
  • Het in 2019 drie internationale innovatie awards won?

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Silage Safe nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram!

Contact

Silage Safe
Eigen Haard 29
8561 EX Balk, Holland

+31 (0)514745050
[email protected]

© Copyright - Silage Safe - onderdeel Edze Trading B.V. - Algemene voorwaarden - Privacy - Cookiebeleid - Mogelijk gemaakt door ineendag.online
Scroll to top

Kester, Oldetrijne

Fuite, Genemuiden

Melkveehouder Fuite maakt sinds begin 2015 gebruik van Silage Safe. “Omdat we gebruik maken van lasagnekuilen voor een constante voerkwaliteit is het openen en afdekken van onze kuil een fysiek zwaar en tijdrovend werk. Het Silage Safe afdeksysteem is voor ons een uitkomst. Na het openen en opnieuw inkuilen kunnen we de kuil nu binnen één uur opnieuw afdekken”.

“Doordat het Silage Safe afdeksysteem aan de binnenzijde van de sleufsilo’s het regenwater afvoert, konden we bij de aanleg van de twee nieuwe silo’s gebruik maken van één enkele tussenwand. Het regenwater wordt door de drains onderin de hoek perfect afgevoerd”, aldus dhr. Fuite.

Hornstra, Ter Idzard

Volgens Hornstra uit Ter Idzard (FR) bestaat het perfecte afdeksysteem niet: “Ieder systeem heeft zo zijn voors en tegens. Is het niet arbeidsintensief, dat kost het wel veel tijd. En als het niet veel tijd kost, zoals bij een automatisch systeem, dan is het enorm duur. Dit zijn afwegingen die een veehouder van tevoren moet maken. Het Silage Safe systeem kost de eerste keer wel even tijd, maar als het één keer afgedekt is, ligt het als een huis”. Hornstra wijst trots naar zijn kuil: “Zelfs met de storm van afgelopen herfst ligt alles nog strak vast”.

Hornstra heeft inmiddels al een paar jaar afdekervaring met Silage Safe. “Eerder had ik zand op de kuil en dat had als voordeel dat het goed druk geeft. Maar met vorst is het een enorm zware klus. Dan ben je wel even aan het spitten. Silage Safe heeft in de wintermaanden het voordeel dat je de gespen ook dan eenvoudig open kunt krijgen”, licht Hornstra toe.

De kwaliteit van zijn kuil is erg goed. Op de foto’s is te zien dat er nergens broei- of schimmelsporen aanwezig zijn; het snijvlak is mooi egaal.

Schep, Lemmer

Vader en zoon Schep uit Lemmer (FR) hebben sinds voorjaar 2018 het Silage Safe afdeksysteem in gebruik. Ze maken gebruik van lasagnekuilen en wilden het arbeidsgemak hierbij vergroten. Openen en opnieuw dichtmaken van de lasagnekuil nam veel tijd en arbeid in beslag. “Dat ging nu vrij snel en gemakkelijk”, legt zoon Schep uit. “De doeken liggen al klaar, dus je hoeft het alleen maar over de muur te leggen en met dichtmaken trek je het terug over de kuil”.

Met z’n tweeën afdekken

Het grootste voordeel van Silage Safe is voor Schep het arbeidsgemak. “We hoeven nu niet meer ‘boven onze macht’ te werken; we hebben vrij hoge silowanden waar we altijd zandslurven op de randen legden. Dat was vervelend werk”.

Ook het bewerkelijke aspect is verminderd, geeft Schep aan: “Eerder moesten we met meerdere mensen afdekken. Dat hoeft nu niet meer, omdat je werkt met stroken die veel lichter zijn dan één groot doek. Ook zitten we hier op een plek waar veel wind is en met afdekken is het ideaal dat de wind niet onder zo’n groot kleed komt”.

Geen banden meer

De andere kuilen van Schep zijn bedekt met plastic, zandslurven en banden. “De banden op deze kuil zijn met Silage Safe verleden tijd”, voegt vader Schep toe. Het afdeksysteem ligt er strak op, dus banden zijn niet meer nodig om de kleden op de kuil te houden. Dat scheelt hen veel werk en tijd. “Daar komt bij dat ons erf er veel netter uitziet, zo zonder banden. Het groene kleed past veel beter bij het landschap”.

Rond inkuilen

De kwaliteit van de kuil lijkt nu ook goed te zijn. “Eerder hadden we nog wel schimmel bij de randen, maar dat lijkt er nu niet in te zitten. De randen kunnen we nu perfect luchtdicht afdekken, doordat het systeem vooral in dat gedeelte van de kuil strak ligt.”

En dat is bij Schep ook te danken aan het mooie ronde inkuilen. Doordat de kuil rond in de silo komt, is de spanning van de doeken overal optimaal. Nergens zit ruimte onder en zo krijgt zuurstof geen kans.

Bouwman, Den Andel

Melkveehouder Bouwman uit Den Andel had als één van de eersten het Silage Safe afdeksysteem. Hij gebruikt het al meerdere seizoenen en is nog steeds erg tevreden. “Het afdekken is echt aangenaam geworden. Je moet even de tijd nemen om alles goed voor te bereiden, maar als alles eenmaal klaar ligt en het ruwvoer is ingekuild, gaat het dichtmaken erg eenvoudig en licht”.

Bouwman heeft geregeld geïnteresseerden op zijn erf gehad die even bij het systeem willen kijken. “Mensen zijn enthousiast als ze het met eigen ogen zien. Als je het zo ziet liggen, zie je ook dat het ruwvoer strak afgedekt is; vooral bij de randen. De eenvoud van het systeem spreekt de meeste veehouders aan.”

Je bent er bijna!